top of page

Eerste les

Bij ons is iedereen welkom!

De manege van Stoeterij Dandelion beschikt over eersteklas lespaarden en –pony’s waarop de leerlingen geschoold worden door ervaren, gediplomeerde instructeurs. De lessen vinden plaats in een comfortabele rij hal en als het mooi weer is, wordt er in de buitenrijbaan instructie gegeven.

Er zijn verschillende lesmogelijkheden. Op elk gewenst niveau kunt u kiezen uit deelname aan een groeps- of privéles. De lessen kunnen worden gevolgd op een manege- of eigen paard in de volgende disciplines: dressuur, springen en recreatie. De lessen worden opgedeeld in verschillende groepen: Beginners, middel en gevorderde.

 

Bij de indeling van de lesuren wordt rekening gehouden met uw leeftijd, niveau, wedstrijdambitie en overige wensen. Wij doen ons uiterste best om gelijkgestemde leerlingen bij elkaar plaatsen.

Jouw eerste paardrijles!

 

Eindelijk... je mag op paardrijden!

Misschien heb je nog nooit eerder gereden op een paard of pony of ga je het na een lange tijd weer eens proberen. De eerste rijles is altijd weer spannend!

Hieronder vind je een paar tips:

Tips

 

- Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, 15 tot 20 minuten van te voren is vaak voldoende.

- Meld je in onze kantine, daar kan je op het tv-scherm zien op welk paard je mag rijden. Door een van de instructrices word je verder geholpen.

- Rijkleding is niet noodzakelijk, maar zit wel fijner en is ook veilig. Als je nog geen paardrijbroek hebt, zorg dan voor een niet te strakke lange broek, maar één die mee-rekt. Een legging of joggingsbroek is vaak het prettigst. 
Kaplaarzen/regenlaarzen of hoge dichte schoenen met niet te veel profiel en een goede hak zijn aan te raden als je nog geen rijschoenen of rijlaarzen hebt. Een cap is verplicht en die kan je in het begin bij ons lenen. Ze liggen in de zadelkamer en voor de kleinste in de kantine. Vraag altijd even aan je instructeur of je cap goed zit en goed past.

Plezier is het belangrijkste!

Paardrijden is een gezellige sport en ook een leuke manier om andere mensen te ontmoeten die allemaal de interesse in paardrijden delen.

Heb je vragen, stel die dan gerust! Gewoon doen, iedereen is zo begonnen. Veel rijplezier!

bottom of page